Szanowni Państwo,

Niniejszy komunikat jest spełnieniem obowiązku poinformowania Państwa o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych w Krasnostawskim Stowarzyszeniu Paralotniowym.

Podstawą  prawną przetwarzania danych jest Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) a w szczególności przetwarzania Państwa danych osobowych, w związku z realizacją zamówienia- na podstawie art. 6 ust. 1 lit.b. RODO.


Skąd pozyskaliśmy Państwa dane osobowe?

Państwa dane osobowe zostały pozyskane bezpośrednio od Państwa w momencie chęci realizacji zamówienia.


Kto jest administratorem Państwa danych?

Krasnostawskie Stowarzyszenie Paralotniowe

KRASNYSTAW, 22-300

ZAKRĘCIE 2H

LUBELSKIE

POLSKA

NIP:564-17-82-111; REGON:060733747; KRS:0000376314;

ksp@pilotppg.pl


Jaki jest cel przetwarzania Państwa danych osobowych?

Przetwarzamy Twoje dane na podstawie wyrażonej wcześniej dobrowolnej zgody.

Państwa dane są przetwarzane wyłącznie w ramach świadczenia usługi realizacji zamówienia

W takich uzasadnionych warunkach jak:

  • Wysłanie ważnego powiadomienia (jak np. niniejszy e-mail) o ważnym statusie realizacji zamówienia.
  • Bezpośredniego kontaktowania się w celu realizacji zamówienia

Komu udostępniamy Twoje dane?

Dane udostępnione przez Państwa nie będą podlegały udostępnieniu innym podmiotom trzecim bez wyraźnej zgody ze strony Państwa.


Jakie przysługują Państwu prawa?

  • Przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  • prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych
  • prawo do usunięcia danych (w przypadku danych posiadanych dla instytucji powołanych z mocy prawa np. Urząd Skarbowy państwa dane będą przetrzymywane tak długo jak obligują nas do tego aktualne przepisy skarbowe).
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych (może się to wiązać z brakiem powiadomienia o końcu usługi, które należy wówczas kontrolować we własnym zakresie).
  • prawo do przenoszenia danych:
  • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych (j/w może się to wiązać z brakiem powiadomienia o końcu usługi, które należy wówczas kontrolować we własnym zakresie)

Aby zgłosić chęć usunięcia / ograniczenia przetwarzania danych osobowych prosimy o kontakt bezpośredni z administratorem Państwa danych osobowych lub z Krasnostawskim Stowarzyszeniem Paralotniowym. : ksp@pilotppg.pl


Polityka cookies i innych podobnych technologii

1. W związku z udostępnianiem zawartości serwisu internetowego firma stosuje tzw. cookies, tj. informacje zapisywane przez serwery na urządzeniu końcowym użytkownika, które serwery mogą odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego urządzenia końcowego, może także używać innych technologii o funkcjach podobnych lub tożsamych z cookies. W niniejszym dokumencie, informacje dotyczące cookies mają zastosowanie również do innych podobnych technologii stosowanych w ramach naszych serwisów internetowych. Pliki cookies (tzw. "ciasteczka") stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego KSP. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny serwisu internetowego, z którego pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

2. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a) dostosowania zawartości stron serwisów internetowych do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika serwisu internetowego i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,

3. W ramach naszych serwisów internetowych możemy stosować następujące rodzaje plików cookies:

a) "niezbędne" pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu internetowego, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach serwisu,

b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach serwisu,

c) pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych serwisu,

d) "funkcjonalne" pliki cookies, umożliwiające "zapamiętanie" wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika.

4. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu użytkownika serwisu internetowego. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej). Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będziemy przechowywać informacje w urządzeniu końcowym użytkownika i uzyskiwać dostęp do tych informacji.

5. Pliki cookies mogą być zamieszczane w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu internetowego.


UWAGI.

Treść niniejszego komunikatu może ulec zmianie. Aktualny i obowiązujący komunikat o RODO znajduje się pod tym linkiem


--
Pozdrawiamy
ksp.krasnystaw.pl